3 MEB SORUSU · 1 RESMİ ÇÖZÜMLÜ
9. Sınıf Tarih: Eski Çağ Medeniyetlerinde Yönetim ve Ordu
Bu konunun MEB öğrenme çıktısı, sınıfında ne zaman işlendiği ve MEB’in bu konudan sorduğu sorular.
Uygulamada açMEB öğrenme çıktısı
- TAR.9.2.2: Eski Çağ’daki farklı medeniyetlerin yönetim ve ordu sistemlerini özetleyebilme
Ne zaman işlenir?
MEB 2026-2027 çerçeve yıllık planında 13-15. haftalar (14 Aralık-1 Ocak). Genellikle 1. dönem 2. yazılıda sorumlu olursun.

Bu konudan tüm MEB soruları
- 2025-2026 1. Dönem 2. Yazılı · 5. SoruAşağıda Hitit ve Asya Hunlarının yönetim anlayışlarına dair metinler verilmiştir. 5.1. Hitit ve Asya Hun… · resmi çözümlü
- 2024-2025 1. Dönem 2. Yazılı · 4. SoruHititlerde kral, Pankuş denilen asiller meclisince hanedan üyeleri arasından seçilirdi. Pankuş’un, kralı ve…
- 2024-2025 1. Dönem 2. Yazılı · 5. SoruMete Han’ın Çin İmparatoruna Mektubu Batıda Yüe-çileri, göğün yardımı ile askerlerimizin üstün yetenekleri ve…
Sık sorulanlar
Eski Çağ Medeniyetlerinde Yönetim ve Ordu konusu hangi sınıfta işlenir?
Eski Çağ Medeniyetlerinde Yönetim ve Ordu, MEB 2026-2027 programında 9. Sınıf Tarih dersinde 13-15. haftadalarda işlenir.
Eski Çağ Medeniyetlerinde Yönetim ve Ordu konusundan yazılıda soru çıkar mı?
MEB’in yayımladığı örnek yazılı ve ortak sınavlarda bu konunun öğrenme çıktısından 3 soru var; 1 tanesinin resmi çözümü yayımlandı.