5 MEB SORUSU · 2 RESMİ ÇÖZÜMLÜ

9. Sınıf Biyoloji: Canlıların Ortak Özellikleri (Hücresel Yapı, Organizasyon, Beslenme, Enerji Üretimi ve Tüketimi, Boşaltım, Büyüme ve Gelişme, Metabolizma, Uyarılara Tepki, Homeostazi, Üreme, Varyasyon ve Adaptasyon)

Bu konunun MEB öğrenme çıktısı, sınıfında ne zaman işlendiği ve MEB’in bu konudan sorduğu sorular.

Uygulamada aç

MEB öğrenme çıktısı

Ne zaman işlenir?

MEB 2026-2027 çerçeve yıllık planında 8-10. haftalar (2-27 Kasım). Genellikle 1. dönem 1. yazılıda sorumlu olursun.

2025-2026 1. Dönem 1. Yazılı · 5. Soru

Canlıların Ortak Özellikleri (Hücresel Yapı, Organizasyon, Beslenme, Enerji Üretimi ve Tüketimi, Boşaltım, Büyüme ve Gelişme, Metabolizma, Uyarılara Tepki, Homeostazi, Üreme, Varyasyon ve Adaptasyon) sorusu – 9. Sınıf Biyoloji 2025-2026 1. Dönem 1. Yazılı 5. Soru (Yazılıya Hazırlanıyorum)

Soruyu ve resmi çözümünü aç →

2025-2026 1. Dönem 2. Yazılı · 2. Soru

Canlıların Ortak Özellikleri (Hücresel Yapı, Organizasyon, Beslenme, Enerji Üretimi ve Tüketimi, Boşaltım, Büyüme ve Gelişme, Metabolizma, Uyarılara Tepki, Homeostazi, Üreme, Varyasyon ve Adaptasyon) sorusu – 9. Sınıf Biyoloji 2025-2026 1. Dönem 2. Yazılı 2. Soru (Yazılıya Hazırlanıyorum)

Soruyu ve resmi çözümünü aç →

Bu konudan tüm MEB soruları

1. 2025-2026 1. Dönem 1. Yazılı · 5. SoruAyşe'nin babası çiftliklerinde birçok ürün yetiştirmekte ve çiftlik hayvanları beslemektedir. Sulu araziye… · resmi çözümlü
  2. 2025-2026 1. Dönem 2. Yazılı · 2. SoruAkdeniz kaplumbağalarını araştıran bir öğrencinin elde ettiği bilgiler aşağıda verilmiştir: (I)Yavru Akdeniz… · resmi çözümlü
  3. 2024-2025 1. Dönem 1. Yazılı · 4. SoruCanlıların ortak gözlemlenebilen özelliklerini bir bitki ve bir hayvan örneği üzerinden açıklayınız.
  4. 2024-2025 1. Dönem 1. Yazılı · 5. SoruDidem çevresindeki bazı canlılarda belirli aralıklarla gözlemlediği özellikleri aşağıdaki gibi not almıştır.…
  5. 2024-2025 1. Dönem 2. Yazılı · 1. SoruBir biyoloji öğretmeni, virüslerin “cansız ile canlı arasında kalan bir yapı” olduğunu belirtmiştir. Bu…

Sık sorulanlar

Canlıların Ortak Özellikleri (Hücresel Yapı, Organizasyon, Beslenme, Enerji Üretimi ve Tüketimi, Boşaltım, Büyüme ve Gelişme, Metabolizma, Uyarılara Tepki, Homeostazi, Üreme, Varyasyon ve Adaptasyon) konusu hangi sınıfta işlenir?

Canlıların Ortak Özellikleri (Hücresel Yapı, Organizasyon, Beslenme, Enerji Üretimi ve Tüketimi, Boşaltım, Büyüme ve Gelişme, Metabolizma, Uyarılara Tepki, Homeostazi, Üreme, Varyasyon ve Adaptasyon), MEB 2026-2027 programında 9. Sınıf Biyoloji dersinde 8-10. haftadalarda işlenir.

Canlıların Ortak Özellikleri (Hücresel Yapı, Organizasyon, Beslenme, Enerji Üretimi ve Tüketimi, Boşaltım, Büyüme ve Gelişme, Metabolizma, Uyarılara Tepki, Homeostazi, Üreme, Varyasyon ve Adaptasyon) konusundan yazılıda soru çıkar mı?

MEB’in yayımladığı örnek yazılı ve ortak sınavlarda bu konunun öğrenme çıktısından 5 soru var; 2 tanesinin resmi çözümü yayımlandı.

Bu konuyu uygulamada çalış