11 MEB SORUSU

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı: 6. Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran modern şairlerden iki şiir örneği -Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran şiirler Sezai Karakoç, C

Bu konunun MEB öğrenme çıktısı, sınıfında ne zaman işlendiği ve MEB’in bu konudan sorduğu sorular.

Uygulamada aç

MEB öğrenme çıktısı

Ne zaman işlenir?

MEB 2026-2027 çerçeve yıllık planında 14. hafta (21-25 Aralık). Genellikle 1. dönem 2. yazılıda sorumlu olursun.

2024-2025 1. Dönem 2. Yazılı · 4. Soru

6. Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran modern şairlerden iki şiir örneği -Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran şiirler Sezai Karakoç, C sorusu – 12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 2024-2025 1. Dönem 2. Yazılı 4. Soru

Soruyu ve kazanımını aç →

2024-2025 1. Dönem 2. Yazılı · 5. Soru

6. Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran modern şairlerden iki şiir örneği -Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran şiirler Sezai Karakoç, C sorusu – 12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 2024-2025 1. Dönem 2. Yazılı 5. Soru

Soruyu ve kazanımını aç →

Bu konudan tüm MEB soruları

1. 2024-2025 1. Dönem 2. Yazılı · 4. SoruAşağıda Necip Fazıl Kısakürek’in Otel Odaları adlı şiirinden bir parça verilmiştir. Bir merhamettir yanan…
  2. 2024-2025 1. Dönem 2. Yazılı · 5. SoruAşağıda Sezai Karakoç’un Balkon şiirinden bir dörtlük verilmiştir. Bana sormayın böyle nereye Koşa koşa…
  3. 2024-2025 1. Dönem 2. Yazılı · 6. SoruAşağıda Orhan Veli Kanık’ın Ağacım ve İlhan Berk’in Atımı İstedim Evin Göğü Gerindi şiirlerinden parçalar…
  4. 2023-2024 1. Dönem 2. Yazılı · 1. Bölüm 4. SoruOnlar ayet ayet sûre sûre yürüdüler Sessiz bir kıyamet gibi yürüdüler. Ömer de gün ışığında Kılıcını…
  5. 2023-2024 1. Dönem 2. Yazılı · 1. Bölüm 5. SoruI. Ne güzel enseyi geçmemesi saçların, Alnımızda bitmesi. Tane tane olması kirpiklerin, Tel tel olması…
  6. 2023-2024 1. Dönem 2. Yazılı · 2. Bölüm 5. SoruSokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum. Yolumun karanlığa saplanan…
  7. 2023-2024 1. Dönem 2. Yazılı · 2. Bölüm 6. SoruZamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim. Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler…
  8. 2023-2024 1. Dönem 2. Yazılı · 2. Bölüm 7. Soruben sana mecburum bilemezsin adını mıh gibi aklımda tutuyorum büyüdükçe büyüyor gözlerin ben sana mecburum…
  9. 2023-2024 2. Dönem 1. Yazılı · 2. Bölüm 1. SoruAşağıda Âşık Veysel Şatıroğlu’nun Kara Toprak adlı şiirinden bir dörtlük verilmiştir. Nice güzellere…
  10. 2023-2024 2. Dönem 2. Yazılı · 1. Bölüm 1. SoruAşağıda sırasıyla Süreyya Berfe’nin Gün Ola adlı şiiri ile Âşık Veysel’in Kara Toprak adlı şiirinden parçalar…
  11. 2023-2024 2. Dönem 2. Yazılı · 2. Bölüm 1. SoruYâr deyince kalem elden düşüyor, Gözlerim görmüyor aklım şaşıyor. Lambada titreyen alev üşüyor, Aşk kâğıda…

Sık sorulanlar

6. Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran modern şairlerden iki şiir örneği -Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran şiirler Sezai Karakoç, C konusu hangi sınıfta işlenir?

6. Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran modern şairlerden iki şiir örneği -Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran şiirler Sezai Karakoç, C, MEB 2026-2027 programında 12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersinde 14. haftada işlenir.

6. Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran modern şairlerden iki şiir örneği -Dinî değerleri, geleneğe duyarlığı ve metafizik anlayışı öne çıkaran şiirler Sezai Karakoç, C konusundan yazılıda soru çıkar mı?

MEB’in yayımladığı örnek yazılı ve ortak sınavlarda bu konunun öğrenme çıktısından 11 soru var.

Bu konuyu uygulamada çalış